Doorlopend krediet

Het doorlopend krediet is ontzettend populair en dat ondanks het feit dat de kostprijs van deze lening aanzienlijk hoger ligt in vergelijking met bijvoorbeeld een persoonlijke lening. Toch kiezen nog steeds bijzonder veel mensen er voor om geld te lenen met behulp van een doorlopend krediet en weten goed waarom. De flexibele voorwaarden van deze kredietvorm zorgen er voor dat het zonder probleem mogelijk wordt om bijvoorbeeld tijdelijk uitstel van betaling te krijgen. De einddatum van deze kredietvorm ligt dan ook nooit vast, iets wat bij de meeste andere leningen bijvoorbeeld wel het geval is. Bent u eveneens van plan om een doorlopend krediet af te sluiten? We vertellen er u in dit artikel graag alles over.

Waarom een Doorlopend krediet afsluiten?

Het doorlopend krediet is een kredietvorm dat zich specifiek richt op een bepaalde doelgroep. Wanneer u graag een zo goedkoop mogelijke lening wenst af te sluiten is het doorlopend krediet niets voor u. Wanneer u echter graag gebruik wenst te maken van een krediet met flexibele voorwaarden die enig uitstel van betaling mogelijk maakt, dan is een doorlopend krediet waarschijnlijk de beste keuze. Een doorlopend krediet biedt de kredietnemer overigens ook de mogelijkheid om bedragen die reeds werden afbetaald terug op te vragen. Heeft u met andere woorden op een zeker ogenblik nood aan een beetje extra financiële middelen, dan biedt het doorlopend krediet u die mogelijkheid en dat zonder nieuwe overeenkomst of financiële boetes.

Een goedkoop doorlopend krediet, kan dat?

Zoals reeds verschillende keren aangegeven in dit artikel is een doorlopend krediet geen goedkope kredietvorm. Dat wil echter niet zeggen dat u de kostprijs van een doorlopend krediet niet kunt drukken, in tegendeel. Door er voor te zorgen dat u de bedragen volgens de aflossingstabel aflost en door de looptijd niet nodeloos te verlengen kunt u reeds behoorlijk veel kosten besparen. Daarnaast kan ook het vergelijken van doorlopende kredieten het prijskaartje beperken. De intrest die op een doorlopend krediet wordt aangerekend is immers niet vastgesteld en daardoor sterk afhankelijk van kredietverstrekker tot kredietverstrekker. Zoals u ziet is ook een goedkoop doorlopend krediet afsluiten eigenlijk perfect mogelijk.

Share this

Reacties zijn gesloten.

Links | Disclaimer | Privacy Policy