Hoeveel kan ik lenen?

Het is een vraag die iedere kredietnemer zich stelt vooraleer een lening aan te vragen, “hoeveel kan ik lenen”? Vroeger ging iedereen gewoon naar de bank of naar een andere kredietverstrekker en liet men deze berekenen hoeveel geld er precies kon worden geleend. Niet zelden gingen mensen dan een lening afsluiten voor het maximum bedrag. Daar is uiteraard niets mis mee, ware het niet dat men een dergelijke hoge lening eigenlijk helemaal niet nodig had. Het gevolg was dat veel kredietnemers in die tijd veel teveel betaalden voor hun lening terwijl het ook helemaal anders had kunnen lopen. Bent u eveneens van plan om binnenkort een lening af te sluiten en wilt u graag weten hoeveel u precies kunt lenen? We vertellen er u graag alles over in dit artikel!

Hoe berekenen hoeveel ik kan lenen?

De meeste potentiële kredietnemers willen tegenwoordig eerst even zelf gaan berekenen hoeveel ze precies kunnen lenen en dat is erg slim, zeker wanneer u zo goedkoop mogelijk wil lenen. Wanneer u wil berekenen hoeveel u kunt lenen dient u rekening te houden met verschillende factoren. In eerste instantie is er natuurlijk uw inkomen. Uw inkomen vormt ten allen tijde de basis van het bedrag dat u kunt lenen. Het spreekt namelijk voor zich dat u geen 1000 euro per maand kunt afbetalen wanneer u bijvoorbeeld slechts over een inkomen van 500 euro beschikt. Naast uw inkomen wordt er echter eveneens rekening gehouden met tal van andere factoren. Denk bijvoorbeeld maar eens aan spaargeld, eventuele effecten welke u bezit en ga zo maar door. Aan de hand van al deze factoren kunt u zelf eenvoudig bepalen hoeveel u iedere maand kunt aflossen, maar er is meer!

Hou rekening met lopende leningen

Veel kredietnemers die een nieuwe lening wensen af te sluiten houden geen of te weinig rekening met reeds bestaande schulden en vaste kosten. Wanneer u reeds een lening heeft lopen dient u uiteraard rekening te houden met het bedrag dat u voor deze lening af moet betalen. Daarnaast is het afbetalen van een lening niet de enige kost die u maandelijks zult hebben, ook vaste kosten zoals eten en drinken en water en elektriciteit moeten mee in overweging genomen worden. Pas door met al deze zaken rekening te houden kunt u achterhalen hoeveel u precies kunt lenen.

Share this

Reacties zijn gesloten.

Links | Disclaimer | Privacy Policy