Lenen in België

Steeds meer Nederlanders proberen om in het buitenland een lening af te sluiten. Wanneer u als potentiële kredietnemer bijvoorbeeld te maken krijgt met een BKR codering zullen maar weinig Nederlandse banken nog geneigd zijn om u een lening toe te kennen. Uiteraard kunt u dan nog een beroep doen op alternatieve financiële instellingen in Nederland ware het niet dat zij doorgaans veel hogere kosten in rekening brengen. Geld lenen in België kan wat dat betreft voor veel potentiële kredietnemers de oplossing betekenen, maar is dat ook wel zo? Is het zo eenvoudig mogelijk voor Nederlanders om geld te lenen in België en zo ja waar moet men dan precies rekening mee houden? We vertellen er u graag alles over in dit artikel!

Kan ik geld lenen in België?

De eerste vraag die we moeten beantwoorden is of het voor Nederlanders in België mogelijk is om geld te lenen. Dat is niet zo vanzelfsprekend. Probeer bijvoorbeeld maar eens om als Nederlander een spaarrekening af te sluiten in België. We kunnen u nu al vertellen dat, dat onbegonnen werk is. Voor een lening gelden echter andere voorwaarden en dus ook mogelijkheden. Het is voor Nederlanders wel degelijk mogelijk om geld te lenen in België, alleen moet daarbij rekening worden gehouden met verschillende factoren. Allereerst is de bereidwilligheid voor wat buitenlandse leningen betreft sterk afhankelijk van bank tot bank. Daarnaast zullen buitenlanders bij een Belgische bank ook altijd hogere intresten betalen dan iemand die wel over de Belgische nationaliteit beschikt. Dit zijn alvast twee mooie factoren om rekening mee te houden.

Is geld lenen in België interessant?

Bovenstaande brengt ons meteen bij de vraag of geld lenen in België voor een Nederlander nu wel of niet interessant is. Voor iemand die over een BKR codering beschikt kan geld lenen bij een Belgische bank interessant zijn. Ook al ligt de kostprijs van een lening in België voor Nederlanders hoger, dan nog zijn ze vaak goedkoper dan wanneer u een lening bij een alternatieve kredietverstrekker in Nederland zou afsluiten. Daarnaast bent u er ook nog eens zeker van dat u geld leent bij een betrouwbare partij, iets wat bij alternatieve financiële instellingen lang niet altijd het geval is.

Share this

Reacties zijn gesloten.

Links | Disclaimer | Privacy Policy